Aktualności
O specyfice uprawy zbóż na potrzeby słodowania i warzenia piwa opowiada nam Leszek Kiełtyka, Dyrektor Działu Zakupu Surowca z firmy Crisp Malt posiadającej słodownię w Bydgoszczy, która współpracuje z rolnikami z całej Polski. Leszek Kiełtyka - podczas lustracji uprawy. Jakie...
Więcej Uprawy pochłaniające CO2 jako model biznesowyKomisja Europejska przesłała do Parlamentu i Rady UE komunikat określający przyszłe zasady emisji dwutlenku węgla oraz określiła preferowane rozwiązania w zakresie opłat za emisję przemysłową i rolniczą oraz zasady pochłaniania emisji w glebie i biomasie. W celu...
Więcej Produkcja zwierzęca w „ASAP Akademii”Produkcja zwierzęca, to nowy obszar, o który rozszerzyła się właśnie „ASAP Akademia” – kompleksowy kurs e-learning poświęcony wdrożeniu modelu rolnictwa zrównoważonego. Nowy rozdział został opracowany wspólnie z OSI Food Solutions Poland. „ASAP Akademia” obejmuje już 9...
Więcej Samo wspieranie środowiska przestaje już wystarczaćO roli i kierunkach finansowania, zrównoważonych inwestycjach i wyzwaniach przed jakimi stoi polskie rolnictwo rozmawiamy z Bartoszem Urbaniakiem, Szefem Bankowości Agro na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę w BNP Paribas. Jakie są główne obszary finansowania rolnictwa w Polsce i...
Więcej