Skip to content
Przewodnik Akademia
  • PL
  • EN
  • O nas
    • O stowarzyszeniu
    • Nasze działania
    • Członkowie i partnerzy
    • Cele Zrównoważonego Rozwoju ONZ
  • Zrównoważone rolnictwo
    • Co to jest zrównoważone rolnictwo?
    • Wspólna Polityka Rolna – finansowanie
    • Przewodnik Zrównoważonego Rolnictwa
    • Certyfikacja zrównoważonego rolnictwa
    • Emisje w łańcuchu dostaw firm spożywczych w Polsce
    • Czym jest rolnictwo cyfrowe?
    • Badanie: Rolnictwo cyfrowe w Polsce
    • Gleba, która daje więcej – potencjał regeneracji
    • Badanie: Rolnictwo regeneratywne w łańcuchach dostaw
  • Zrównoważona żywność
    • Co to jest zrównoważona żywność?
    • Dlaczego potrzebujemy zrównoważonej żywności?
    • Zrównoważone łańcuchy żywnościowe UE
    • Zrównoważona żywność w Polsce – Raport
    • Moment zwrotny w branży spożywczej – Raport
    • zrownowazonazywnosc.pl
  • Aktualności
    • Dla mediów
    • Działania naszych członków
    • Zrównoważone rolnictwo
    • Wspólna Polityka Rolna
    • Wydarzenia
  • O Akademii
    • Społeczność lokalna
    • Produkcja zwierzęca
    • Rolnictwo zrównoważone
    • Kompetencje miękkie
    • Bioróżnorodność
    • Zarządzanie substancjami odżywczymi
    • Siew i sadzenie
    • Zarządzanie glebą
    • Stabilność finansowa
    • Powietrze i emisja gazów cieplarnianych
    • BHP
    • Zarządzanie gospodarstwem
    • Warunki pracy
    • Dostęp do rynku
    • Zarządzanie wodą
    • Zgodność z prawem
  • Kontakt
Strona główna>Aktualności

Wpływ raportowania ESG w ramach dyrektywy CSRD na rolnictwo

W ramach Europejskiego Forum Rolniczego 2025 odbył się panel ekspercki poświęcony wpływowi unijnej dyrektywy CSRD na sektor rolny. Tematem przewodnim dyskusji była adaptacja rolnictwa do nowych obowiązków związanych z raportowaniem ESG – wyników środowiskowych, społecznych i ładu...

Więcej
Wyniki badania: Rolnictwo Cyfrowe w Polsce

Aż 94% firm agrotechnologicznych twierdzi, że nowe technologie zmniejszają zużycie nawozów, pestycydów i energii, co obniża koszty i chroni środowisko. Aby jednak polskie rolnictwo mogło w pełni wykorzystać potencjał cyfryzacji, wciąż mamy wiele do zrobienia. Stan cyfryzacji polskich...

Więcej
Polska Grupa Biogazowa wspiera zrównoważony rozwój rolnictwa i żywności

Od marca 2025 roku Polska Grupa Biogazowa (PGB), lider w produkcji biogazu w Polsce, dołączyła do grona członków Polskiego Stowarzyszenia Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności. To istotny krok w kierunku integracji sektora energii odnawialnej z inicjatywami na rzecz zrównoważonego...

Więcej
Życie w glebie a jakość plonów – jak przywrócić próchnicę?

Badania wskazują, że problem niskiej zawartości próchnicy dotyczy aż 63% polskich gleb, które charakteryzują się jej średnim poziomem (1,01%-2%). Co więcej, 4% gleb w Polsce ma skrajnie niski poziom próchnicy (<1%). Zaledwie 33% gleb można uznać za zasobne w próchnicę (powyżej...

Więcej
« Poprzednie 1 2 3 4 5 … 68 Następne »
  • Kategorie
    • Dla mediów
    • Działania naszych członków
    • Rolnictwo zrównoważone
    • Wspólna Polityka Rolna
    • Wydarzenia

Subskrybuj aktualności o działaniach naszego Stowarzyszenia

Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie.

Dziękujemy. Sprawdź swoją skrzynkę pocztową i potwierdź adres e-mail.

  • O stowarzyszeniu
  • Rolnictwo zrównoważone
  • Aktualności
  • Polityka prywatności
  • Pliki do pobrania
  • Kontakt
Administratorem Danych Osobowych przetwarzanych na stronie internetowej jest Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności, ul. Kopernika 34, 00-336 Warszawa, więcej informacji o ochronie Twojej prywatności znajdziesz w Polityce Prywatności.