Aktualności
W Polsce co roku marnowane jest 4,8 mln ton żywności, z czego 15,5,% ma miejsce na etapie produkcji rolniczej, 15,6% przetwórstwa i aż 60% w gospodarstwach domowych. To zagadnienie było tematem kolejnego spotkania Komitetu Sterującego „Zrównoważona produkcja i przetwórstwo...
Więcej Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności wyróżnione przez United Nations Global Compact Network Poland24 października, w dzień rocznicy wejścia w życie Karty Narodów Zjednoczonych, podczas gali United Nations Day odebraliśmy wyróżnienie w uznaniu zaangażowania Stowarzyszenia na rzecz ochrony klimatu oraz promowania zrównoważonego rozwoju w trosce o dobro przyszłych...
Więcej Grupa Żywiec wspiera uprawy polskiego jęczmieniaŻ Rolnikami to program wsparcia rolników w zwiększaniu areału upraw jęczmienia browarnego. Inicjatorem przedsięwzięcia jest Grupa Żywiec, a partnerami słodownia Crisp Malt, Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności oraz Sparks Polska. Piwo czerpie to, co najlepsze...
Więcej Bezpieczeństwo żywnościowe na EFNI 2023Dyskusja na temat Europejskiego Zielonego Ładu prowadzona jest już od kilku lat. Co udało się w tym czasie osiągnąć? Jak wygląda adaptacja oraz wdrażanie rozwiązań, które sprzyjają realizacji celów strategii od pola do stołu? Jakie wyzwania jeszcze przed nami? Na te pytania starali...
Więcej