Aktualności
Fermentacja wykorzystywana jest nie tylko do tworzenia piwa, ale także do otrzymywania biogazu wykorzystywanego później w kotłowni browaru w Żywcu. Firma stawia na niezależność energetyczną i stara się dążyć do gospodarki obiegu...
Więcej Zacząć od podstawRolnictwo zrównoważone to nie jest jeden ustalony sposób prowadzenia upraw czy zarządzania gospodarstwem. Tak naprawdę wszelkie działania ograniczające wpływ rolnictwa na środowisko naturalne, umożliwiające bardziej efektywne wykorzystanie zasobów: gleby, ziemi, wody, maszyn, środków...
Więcej Rolnictwo w oczach mieszkańców miastKANTAR Polska na zlecenie firmy Bayer zapytał Polaków o ich nastawienie wobec polskich rolników. Badanie jest częścią akcji społecznej „Jest Rolnik, Jest...
Więcej Zielone zmianyKurczące się zasoby naturalne Ziemi, postępujące, dotkliwe zmiany klimatyczne i perspektywa konieczności wyżywienia kolejnych 2 mld ludzi w 2050 roku przy ograniczonym dostępie do wody oraz gruntów uprawnych, to najważniejsze wyzwania dla współczesnego...
Więcej