Aktualności
O zrównoważonej uprawie ziemniaka w Polsce, wyzwaniach związanych z wdrażaniem Europejskiego Zielonego Ładu oraz specyfice polskich producentów rolnych rozmawiamy z Tomaszem Jardziochem, prezesem zarządu HZPC Sp. z o.o. Proszę opowiedzieć jak wygląda proces uprawy ziemniaka w...
Więcej Mięso w diecie, a klimatW ramach spotkań „Porozmawiajmy o klimacie” organizowanych przez Młodzieżową Radę Klimatyczną przy Ministrze Klimatu i Środowiska rozmawialiśmy o roli mięsa w diecie oraz wpływie produkcji zwierzęcej na klimat. Według założeń Europejskiego Zielonego Ładu powinniśmy dążyć...
Więcej 60 lat zrównoważenia w odżywianiu roślin i zwierzątO tym, w jaki sposób badania naukowe i innowacje przekładają się na jakościowe, opłacalne plony bez degradacji gleby rozmawiamy z Agatą Stolarską, prezes zarządu Timac Agro Polska. W jaki sposób wspieracie polskich rolników we wdrażaniu zasad rolnictwa...
Więcej Rynek zrównoważonej żywności będzie się dynamicznie rozwijałW trakcie Europejskiego Kongresu Gospodarczego portalspozywczy.pl zaprosił naszych ekspertów do rozmowy o rynku zrównoważonej żywności. Główny wniosek z rozmowy to szansa dla żywności pochodzącej z upraw zrównoważonych na zagospodarowanie dużej części rynku pomiędzy żywnością...
Więcej